TEKİRDAĞ KUMBAĞ

Kumbağ Tekirdağ Büyükşehir'e yeni bağlanmış bir mahalledir. Tatil Köyü yada Turizm Beldesi olarak bilinen Kumbağ, 2014 yerel seçimlerden sonra Tekirdağ'ın mahallesi oldu. Kumbağ Trakya'da çok popüler bir yerdir. Clubleri, Barları, Piknik Alanları, Gece hayatı, Kamp Alanları, Eğlence mekanları, kara ve denizden ulaşım kolaylığı Kumbağ'ı bu derece tercih edilen güzide bir yer yapıyor. Aslında en büyük sebebi İstanbul'un yanıbaşında olması Kumbağ için büyük bir avantaj sağlıyor. Yaz aylarında sezonun açılmasıyla birlikte müthiş bir nüfus patlaması yaşanmaktadır.

İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale illerinden yerli Turist akınına uğramaktadır. Ekonomik bakımdan yaz aylarında Tekirdağ'ın adeta kalbidir Kumbağ. Yazın 30 kat artış gösteren nüfusu tüm ili canlı tutmaktadır. Artan bu nüfus ve gelişen teknoloji ile Konaklama tesisleri, pansiyonlar, oteller, apartlar, yazlıklar ve kiralık evlerde daha lüks, konforlu, kaliteli ve özverili hizmet vermeye başladı.

Kumbağ'da eski yapıların yıkılıp yeni yerleşim alanlarının yapılması, yollarının yenilenmesi, yeni tesislerin hizmete başlaması bu şirin beldenin ne kadar değiştiğinin ispatıdır. Artık günümüzde küçük bir balıkçı köyü olmaktan çıkmıştır.

2023 Yaz sezonuna yaklaştığımız şu günlerde Kumbağ Otelleri, Apartları, Pansiyonları çok uygun fiyatlarla erken rezervasyon kampanyaları düzenlenmektedir. Sezona girmeden önce şimdiden otel ve pansiyonlarla görüşüp bu kampanyalardan faydalanabilrsiniz.

Kumbağ Tatil Köyü Tatilciler için Denizi, Plajı, Diskosu, clubü, barı, hareketli ve eğlenceli ortamı beklentileri karşılayacaktır.

Özellikle huzurlu tatil isteyenler için Tekirdağ'ın Kumbağ Tatil Beldesi en doğru seçimdir.

Kumbağ'ın adı üzüm bağlarından ve Kumsalının güzel kumunun karışımından gelmektedir.

Cevriye Kumbağ'ın en popüler ve bilindik eğlence yeridir. Marmara Bölgesinde de bilinen bir club'tür. Kumbağ'ın en kalabalık ve yoğun olan plajı ise Öğretmenler plajıdır. Garanti Bankasının tesislerinde genelde emekli olmuş aileler bu kamp'da bulunmaktadır.

Doğası oldukça zengindir Kumbağ'ın; fotoğraf tutkunları, bisikletçiler, dalgıçlar, dağcılar, yürüyüşçüler için farklı imkanları bünyesinde barındırıyor. Son yıllarda Kumfit etkinlikleri de artmaya başladı.

Tekirdağ merkezine 13 kilometre uzaklıktaki Kumbağ’ın beş kilometrelik harika bir kumsalı var. Su kayağı, rüzgar sörfü, sportif olta balıkçılığı, dalış, yürüyüş, dağ bisikleti, yamaç paraşütü gibi etkinlikler yapılabilmektedir.

Yaz sezonun kısa sürmesinden dolayı konaklama konusunda ağırlık hala pansiyonlarda. Yazlıklar, sezonluk olarak kiraya veriliyor. Kumbağ sahili, kumsalı, barları, clubleri, eğlence ve gece hayatı güneyi aratmıyor.

Hafta sonlarında ünlü sanatçı ve dj’ler sahne alıyor.çok sayıda balık restoranı var. Bunların en ünlüleri Balık Ali, Tepe, Çamlık. 17 mayıs'ta orman yolu üzerinde yeni bir restaurant daha kuruldu. Alarga restaurant.

Kumbağ'ın öğlen sıcaklarında sevdiklerinizle güzel çınar ağaçlarının altındaki çay bahçelerinde oturabilir. Çocuk oyun guruplarının da bulunduğu bu çay bahcelerinde hertürlü ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Gündüz deniz ve kumsalın keyfini çıkaranlar akşamlarıda soluğu eğlence mekanlarında alıyor. Müziğin ritmine ayak uydurarak sabaha kadar eğlenen yerli yabancı turistler beldenin güzelliklerinden de eğlence mekanlarından da çok memnun.

Sevdiklerinizle doyasıya eğleneceğiniz bir tatil Kumbağ Tatil Köyünde.

Uygun fiyata tatil yaparken yeterince eğlenceyi,kaliteyi,huzuru ve keyfi bulacağınız bir tatil elbette sizinde hakkınız.

Sadece hayal edebildiğiniz bir tatili gerçekten de yaşama imkânına sahip olabilirsiniz.Her kesime uygun tatil olanaklarının mevcut olduğu Kumbağ Tesislerinde konuklarına beklentilerinin çok daha ötesinde zevkli ve eğlenceli bir tatil geçirme olanağı sunuyor.

Tekirdağ’ın turistik yerleri ve güzelliklerini bünyesinde barındıran Kumbağ’daki pansiyonlarımıza, otellerimize, apartlarımıza ve tesislerimize misafir olabilirsiniz.

Konuklarını bir aile ortamının sıcaklığını hissedecekleri atmosferi sağlamak ve değerli misafirlerinin tüm taleplerini mümkün olduğunca karşılamak için çaba gösterilmektedir.

Kültür Turizmi Kumbağ

 

Ganos'larda Teleferik ve Otel çalışmaları olacağı projeler içindedir.Bölgeye en yakın belde olarak Kumbağ Beldesine çok faydası olacaktır.

O proje gerçekleştiğinde Kumbağ ekonomisinde de canlanmalar başlayacak.Her ne kadar Nişantepe ve Ayvasıl mevkii Kumbağ’ın mücavir alanı içerisinde olmasa da Ganos’lara yapılan her yatırımdan en fazla nasiplenen belde konumunda olacaktır.


Kumbağ Belediyesi oldukça geniş bir imar alanına sahip,buraya gelen yatırımcıya belediye kolaylıklar sağlayacaktır.Kumbağ stratejik öneme sahip bir belde olarak “çok yıldızlı oteli” hak edecek konumdadır. Deniz ve dağ sporlarına uygunluğu,hemen yanı başımızda yapılan Türkiye’nin en büyük Konteynır Limanı kumbağ beldemizi avantajlı hale getiren özeliklerin bazılarıdır.

Tertemiz deniz, orman ve tarihin iç içe olduğu bölgeden şehir merkezine 20 dakikalık karayolcuğuyla ulaşmak mümkün olacaktır.

Beldemizin mücavir alanı içerisinde 2 adet tarihi manastırımız var,sadece temelleri ayakta kalabilmiş,aslına uygun inşa edilmesi ve Turizm’e kazandırılması beldemiz ve ilimiz için de oldukça önem arz etmektedir. Sayın Valimizin söylediği gibi “Gelecek yıllarda Tekirdağ lojistik,kültür ve turizm alanında adını duyuracaktır” sözünü çok önemsiyoruz.Umuyorum elimizde bulunan kültür varlıklarımız, iyice yok olmadan bir an evvel ekonomiye kazandırmak için girişimler yapılır.Kumbağ Beldesi Kültür Turizmine aday bir beldedir.

Kumbağ Sosyal

Kumbağ Tesisleri

Kumbağ Oteller